A dobogón pezsgőzhetett a Turán Frigyes – Zsiros Gábor kettős a világbajnokság egyik legnehezebb futamán, a Görög-ralin. A Synergon Turán Motorsport kettőse taktikus versenyzéssel a szenzációs harmadik helyen végzett az S-WRC kategóriában, amelynek köszönhetően 15 világbajnoki ponttal gazdagodott a kategóriában. Korábban magyar páros még nem állt dobogón a rali-világbajnokság versenyén.

A magyar páros egyszerű taktikát választott a péntektől hétfőig zajló versenyen, igyekezett műszaki hiba nélkül megúszni a legendásan autógyilkos görög pályákat, miközben ha lehetett, gyorsan is hajtott a Ford Fiesta S2000-essel. A hőség a rengeteg kő és szikla gépnek embernek egyaránt komoly próbatétel. 

Magyar siker a rali-világbajnokságon! 2 Frici elmondta, soha életében nem versenyzett még ennyire rossz minőségű pályákon, s bár itthon a Veszprém-ralit is autógyilkosnak tartják, annak a szakaszai autópálya-minőségűek a görög gyorsaságikhoz képest…

“Markko Martin (a Friciék autóját szállító csapat vezetője – a szerk.), aki már nyert ezeken a görög pályákon abszolútban, már az elején felhívta rá a figyelmünket: itt nem feltétlenül az nyer, aki a leggyorsabb, hanem aki a legtaktikusabb. És így is lett. Hiába szárnyalt Nasser Al Attiyah, rengeteg technikai gondja volt, s végül szuperraliznia kellett. Próbáltunk nem foglalkozni azzal, hogy összejöhet a dobogós helyezés, még az utolsó, négy kilométeres szakasz előtt is arról beszéltünk, nehogy megüssük a futóművet, nehogy defektet kapjunk, s ez a taktika most nagyon jól bevált. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ha rálépünk a gázra, tudtunk volna a leggyorsabbak is lenni, mert a mezőny rettenetesen erős – éppen ezért hatalmas eredmény ez a harmadik hely” – mondta Frici.   

Most nyári szünet következik a rali-világbajnokságon, majd július végén jön a Finn-rali. A magyar páros is ott lesz a versenyen, amely szintén komoly próba elé állítja a résztvevőket, a sorozat leggyorsabb futama, nem is beszélve a számtalan ugratóról.