Két év múlva hibrid Suzuki Swift 1
Két év múlva hibrid Suzuki Swift 2

Két év múlva hibrid Suzuki Swift

Két év múlva hibrid Suzuki Swift

Két év múlva hibrid Suzuki Swift 6
Két év múlva hibrid Suzuki Swift 7
Két év múlva hibrid Suzuki Swift 8
Fotó megosztása:
Két év múlva hibrid Suzuki Swift 9


A Suzuki 2013-ban bemutatja a Swift hibrid változatát – számol be a Nikkei japán üzleti magazin. A  hírek szerint az autó műszakilag nagyon közel lesz a 2009-ben bemutatott tanulmányhoz.

Bár hibridről van szó, ez esetben nem a belsőégésű motor a fő egység, az csak kiegészítő az elektromos mellett.  A járművet a 74 lóerős villanymotor mozgatja, amely a padlóban elhelyezett 2,66 kWh-s, lítiumion akkumulátorból kapja az energiát.  

A járműben szereplő 658 köbcentis benzinmotor közvetlenül nem hajtja a kerekeket, az 54 lóerős motor csak áramfejlesztőként üzemel, ha szükséges feltölti a telepeket. A telepek egy feltöltésével 20 kilométert tudott megtenni a prototípus, a gyártásba kerülő autó viszont már közel dupla ennyit tud majd. Ha valaki ennél nem megy többet az tisztán elektromos autóként is használhatja a Swift hibridet, hiszen az konnektorról is tölthető.

A Suzuki először természetesen Japánban forgalmazza az autót, majd a tervek szerint “több ezres” eladás után külföldön is bevezetik. Amerikába biztosan kapható lesz, Európáról még nem tudni.