Forgalmi változások a Margit hídon és környékén 2 A mai naptól forgalmi változások várhatóak a Margit hídon és környékén. Kedden 16 órától a déli járdát a gyalogosok és a biciklijüket toló kerékpárosok számára megnyitják. Ezzel egy időben megkezdődnek az északi járda szigetelési munkálatai, így azt munkaterületté nyilvánítják, a nagyközönség számára tehát nem használható.

További információ, hogy megkezdi működését a híd közepén kialakított új, jelzőlámpával biztosított gyalogátkelőhely, amely a Margit-szigetre való bejutást segíti. Korábban azt ígérték, a lámpát összehangolják a híd végén található hasonló készülékekkel, így az autós forgalmat nem zavarja majd. Meglátjuk, sikerül-e.

Emellett a Budáról Pestre haladóknak a Balassi Bálint utcába való lehajtáskor jobban kell figyelniük, mert a hídfőnél új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítottak ki.

A Margit híd felújításának legújabb határideje augusztus 31. Az legutóbbi határidő-módosításra azért volt szükség, mert több olyan, előre nem látható műszaki nehézség adódott a felújítás során, amelyet nem lehet a tervezett határidőn belül és módszerrel megoldani.