Michelisz vasárnap végre rajthoz áll 2 A ma délutáni teszttel megkezdődik a Túraautó Világbajnokság (FIA WTCC) idei szezonja Michelisz Norbert és a Zengő Dension Team számára a belgiumi Zolderben. A 26 esztendős versenyző először állhat rajthoz a csapat vadonatúj, hátsókerék-hajtású BMW 320 TC típusú versenyautójával. Az újoncok számára kiírt Rookie Challenge tavalyi győztese idén az összetett értékelés mellett a Yokohama Drivers” Trophy-ért is megküzdhet.

“Zolder versenypályája nem kifejezetten gyors, ellenben nagyon fékgyilkos, Egy kissé Monzához és a tavalyi marrakesh-i versenyhez tudnám hasonlítani, de itt nem érünk el olyan magas végsebességeket, mint a másik két helyszínen. Annyiban viszont hasonlítanak egymáshoz, hogy állandóan kemény fékezések és sikánok törik meg a ritmust. Nincs is igazi ritmusa a pályának, tavaly ez jelentette számomra az igazi problémát. Ráadásul előzni sem nagyon lehet.” – mondta Michelisz.

Az FIA WTCC a jelenleg létező négy autós világbajnokság egyike, amely a ma ismert formájában 2005-ben jött létre. A sorozat újkori történetének eddig egyetlen magyar versenyzője, Michelisz Norbert 2008-ban szerepelt először a mezőnyben, 2010-ben pedig a Zengő Dension Team színeiben teljes szezont végigversenyezte. A 26 esztendős pilóta tavaly az újoncok számára kiírt Rookie Challenge győztese lett, és az egyetlen versenyzővé vált, aki újoncként összetett győzelmet tudott aratni.

A világbajnokság mezőnye idén 12 ország – köztük június 5-én Magyarország – versenypályáin összesen 24 futamot teljesít. Az idei szezonban öt különböző típusú autó van jelen: a Chevrolet gyári csapattal indul, a Volvo egy félgyári versenyautót nevez, a BMW és az SR Customer Racing (SEAT) privát csapatoknak szállít autókat.

Minden versenyhétvégén két futamot rendeznek, a rajtsorrendek a két részre bontott szombati időmérő edzésen dőlnek el. A futamokon a legjobb tíz versenyzőt pontozzák, a győztes 25 pontot kap, a tízedik helyezett pedig egyet. 

Forrás: Zengő Dension Team