Ingyenesen letölthető és használható programot dolgozott ki egy hazai vállalkozás a nyilvános fizetős parkolók díjának mobiltelefonnal való fizetésének egyszerűsítéséhez. Az okostelefonokra fejlesztett ParkolóÓra program az SMS beírását és elküldését könnyíti meg, így gyorsabban és egyszerűbben lehet parkolni.

A program indítása után szinte azonnal javaslatot tesz a parkolózóna négyjegyű számára, majd a jóváhagyást követően az előre beállított rendszámmal és szolgáltatóval elküldi a parkolást indító SMS-t. Természetesen a felhasználó ugyanúgy kap visszaigazolást a parkolás indításáról, mint hagyományos SMS küldése esetében.

Ingyenes segítség mobilos parkoláshoz 2
A program elindításától a kiküldött SMS-ig alig 10 másodperc telik el. Ezalatt a program felajánlja a parkolózóna kódját, egy rövid ellenőrzést és jóváhagyást követően pedig már mehet is az automatikusan kitöltött SMS a parkolás megkezdéséről. A parkolás leállítása még egyszerűbb, csupán egy gombnyomás.
 
A program használatával idő takarítható meg, de az is követhető, mennyi megy el parkolásra, így kis odafigyeléssel a program használata csökkentheti ezt az összeget.

A program a www.parkoloora.com oldalon részletesen megismerhető és ingyenesen letölthető, de elérhető Android Market oldaláról is.