Március elején, a Genfi Autószalonon egy igazi nagyágyúval, a Lamborghini Murciélago utódjával, az Aventadorral jelentkezik az olasz sportkocsigyár. Ám addig is van újdonság a Lamborghini háza táján, miután természetesen kiállítottak az első Katar Auto Show-n.  


Bicolore néven mutattak be egy különleges szériát, amely Európában és Ázsiában az LP 560-4, Amerikában az LP 550-2 modellen alapszik. Vagyis Amerikában gyengébb motorral, de nem négy-, hanem hátsókerék-hajtással kerül forgalomba. Az európai változat 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 325 km/óra.

Nevéhez híven a modell legnagyobb dobása, hogy karosszériája kétszínű. A tető minden esetben fekete, amihez ötféle szín (sárga, narancs, kék, szürke, fehér) választható az autó alsó felénél. A teljes látványcsomaghoz hozzátartoznak a titánszürke felnik, a fekete levegőnyílások az autó elején és a fekete diffúzor a hátulján.


Belül a műszerfalat, az üléseket, az ajtópaneleket és minden nagyobb felületet kiváló minőségű “Nero Persus” bőr borítja, természetesen fekete színben. A látványos varrást a karosszéria alsó részével megegyező színű cérnával alakítják ki.

A Bicolore másik különlegessége, hogy a vevők minden extrát megkapnak az alapárban. Az e-gear automata sebességváltó ugyanúgy benne van, mint a karbon féktárcsák, a kocsi elejét szükség esetén megemelő liftrendszer, a tolatókamera, a navigációs rendszer stb.

Lehet, hogy csak véletlen, de a szintén a Volkswagen-konszernhez tartozó Porsche is épp most rukkolt elő egy hasonló modellel, a 911 Carrerából készül a Black Edition.