Ken Block és a Codemasters új korszakot nyit a vezetési szimulátorok mezőnyében a hamarosan megjelenő Dirt3 videojátékhoz kifejlesztett Gymkhana üzemmóddal. A hagyományos raliverseny-formula mellett a Dirt3 lehetőséget nyújt a játékosoknak, hogy utánozzák Ken Block Gymkhana vezetési stílusát, amelyet világszerte több mint 90 millióan néztek már meg online.

A Codemasters csapatával műszaki konzultánsként együttműködve maga Block nyújtott segítséget ahhoz, hogy létrejöjjön a versenyző Gymkhana vezetési stílusának szabad szellemisége.


“Még manapság is találok időt a játékra, de az az igazság, hogy a szimulátorok mind egyformák. Néhány ugyan jobb, mint a többi, de mindnek ugyanaz az alapötlete” – meséli Block.  A Dirt3 Gymkhana üzemmódja azért teljesen forradalmi, mert először fordul elő, hogy a játék nem követel meg tőlem egy bizonyos vezetési stílust, hanem hagyja, hogy úgy flikk-flakkozzak a pályán, ahogy én szeretném. Ez az, amit mindig is kerestem a videojátékokban.”

A Dirt3-ban két másik mellett van egy DC Compound nevű virtuális terület. Itt játszható a Dirt3 Gymkhana üzemmódja, és ez az első olyan vezetési szimulátor, amely nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy mindenki ugyanazon az íven menjen körbe-körbe a pályán. Itt az a lényeg, hogy a játékos mennyire képes utánozni magát Mr. Gymkhanát, miközben navigál a DC Compoundon belül, illetve saját gyönyörűségére csúsztatja, ugratja és pörgeti az autót, amely nem más, mint Block saját Gymkhana 3 Ford Fiestája.

A játékosok természetesen választhatnak más járműveket is, illetve lehetőség nyílik osztott képernyős játékra vagy online küzdelemre más játékosok ellen akár freestyle, akár joyride üzemmódban.

Block és a Codemasters együttműködése két éve kezdődött, 2011-ben a munkakapcsolat még inkább kiteljesedik, a Dirt3 megjelenése a második negyedévben várható.

Így tolja élőben a Gymkhanát Block