Áprilisban a BMW bejelentette, hogy visszatér a DTM-be, ha a részleteket tekintve is meg tud egyezni a szervezőkkel, többek között a technikai szabályokról. A hétvégén Hockenheimben a bajor gyártó megerősítette, 2012-től indul a sorozatban, miután a szervezőkkel és az ellenfelekkel is tárgyalt a sport jövőjét illetően. A BMW az M3-as szellemi megfelelőjét küldi a pályára.

Most csak a Merci és az Audi versenyez a DTM-ben

Most csak a Merci és az Audi versenyez a DTM-ben

Most csak a Merci és az Audi versenyez a DTM-ben


Ezzel a német prémiumgyártók versenysorozatává válik a DTM, amelyben jelenleg a Mercedes és az Audi versenyautói vesznek részt. Épp emiatt a BMW bejelentése más gyártókat is DTM felé terelhet, akik az utcán is a német hármas ellen szeretnének piacot szerezni. Könnyedén el tudnánk képzelni a Lexust vagy az Alfa Romeót a sorozatban. A Volvo már bejelentette, hogy 2012-től a Túraautó-világbajnokságban indul. Ugyanakkor az Opelről is azt pletykálják vizsgálják a visszatérést.

A BMW mint gyártó 1987 és 1992 között szerepelt az akkor még Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft miatt nevezett DTM-ben, amely ma a Deutsche Tourenwagen-Masters névből kapja ugyanazt a rövidítést.

1984 és 1990 között sorozatban hét konstruktőri bajnoki címet szerzett és ez alatt az idő alatt három egyéni bajnoki címet is begyűjtöttek autóival. A BMW összességében 50-szer győzött a DTM-ben, ahol 1994 óta nem indult ilyen márkájú autó.