Megvan Kimi Räikkönen első raligyőzelme, még ha ennek a sportértéke minimális is. A 2007-es világbajnok a megszokott felállásban, tehát Kaj Lindström navigálásával és egy Citroën C4 WRC volánja mögött vett részt a hétvégén zajló versenyen.

A Rally Vorsgien a francia bajnokság egyik futama. Strasbourg környékén zajlott, közel ahhoz, ahol a rali-világbajnokság következő versenyét, a Francia-ralit rendezik majd. Épp emiatt vett részt rajta a Citroën Junior Csapat versenyzőpárosa. Az évad során már felhasználták a Nemzetközi Automobil Szövetség által engedélyezett 15 napnyi tesztelési időt, így a következő verseny előtt csak így készülhetnek fel.

A szombaton rajtoló és még aznap véget ért versenyen összesen hat szakasz volt, amelyek mindegyikén Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb, összességében mintegy három perccel legyőzve a második helyezett, Renault Clio Maxival induló Quentin Gilbertet.

“Remek felkészülés volt a Francia-ralira” – mondta Räikkönen. “Ennek a versenynek az útjai hasonlóak ahhoz, amit a WRC következő fordulójában látunk majd, szóval elégedett vagyok. Jó, hogy újra aszfalton vezethetem az autót – ez nagyon hasznos.”

Nem ez Räikkönen első sikere a ralizás kapcsán, hiszen a világbajnokság német futamán megszerezte pályafutása első szakaszgyőzelmét is.

Videók a Rally Vorsgienről: