Itt egy újabb részlet a BMW izéjéről. Újabb videó került fel a fekete járműről a dontblogaboutthis.com oldalra.

Mint arról korábban írtunk, a bajor gyártó ezen az érdekes (neírjerről.com) nevű oldalon tett közzé fotókat, videókat egy mattfekete járműről, de tényeket nem közölt. Így aztán miénk a feladat, hogy kitaláljuk, mi is ez.

Mostanra annyi kiszivárgott, hogy az autót BMW i100 Coupe ActiveHybridnek hívják, ami megerősíti korábbi feltételezésünket, hogy villanymotorokkal is képes közlekedni a jármű, azért olyan csendes, de belső égésű motor is van benne.

A Vision EfficientDynamics tanulmány

A Vision EfficientDynamics tanulmány

A Vision EfficientDynamics tanulmány


Felfedezhető, hogy ellentétben a jelenlegi BMW-kkel, a gyár hagyományait jelző négy kerek helyzetjelző helyett szögletes elemek világítanak. Ezt már harmadszor látjuk, feltűnt a BMW M1 Hommage és a Vision EfficientDynamics tanulmányokon, így valószínű, hogy előbb-utóbb az utcai autókon is visszaköszön.

Talán épp egy olyanon, amelyet az említett két régebbi és az új prototípus is körüljár, egy sportkocsin. Úgy tudni, 2013-ra utódot kap az 1978 és 1981 között gyártott BMW M1.

A szupersportkocsit hibrid motor hajtaná, de olyan, amelyben a kiemelt szerep a villanymotoroké lenne, a belső égésű motor csak besegítene, ahogy a Vision EfficientDynamics tanulmányban. Ott két villanymotort társítottak egy háromhengeres dízellel. Az együttesen 356 lóerős és 800 Nm nyomatékú hibrid hajtómű 4,8 másodperc alatt gyorsította százra a 2+2 üléses kocsit, a végsebessége pedig 250 km/óra volt. Ehhez képest a fogyasztását 3,76 literben adta meg a BMW.

Várjuk a további részleteket a BMW-től.