Itt a Gymkhana 3/2. Az amerikai raliversenyző, Ken Block izgalmas autós videója. Augusztus végén a korábbi években készített két kiemelkedően látványos, számtalan csúszást, pörgést bemutató videó után egy kissé csalódáskeltő harmadik részt mutatott be Block, amit most jóvátett az új filmmel. Az előbbi egy reklám volt, ez azt hozza, amit korábban megszoktunk. Ellenőrizze le…


A Franciaországban készült videó mindent felvonultat, amit a Gymkhana jelent: nagy sebességű száguldás változatos tereptárgyak között, miközben extrém gyorsításokat, fékezéseket, csúsztatásokat mutat be az autó. Mindehhez gumifüst, lángcsóva és igazi versenyautóhang társul.


Míg a korábbi filmek sík terepen zajlottak, a mostani részben komoly szerepet kapott a függőleges sík is a l’Autodrome de Linas oválpályának köszönhetően.

A Párizs közelében fekvő Montlhery település 2,5 kilométeres pályája 1924-ben épült. Az útfelület 51 fokos szögben dől a vízszinteshez képest, ami közel duplája a ma a NASCAR versenyeken szokásosnak, így az autó szinte a falon megy. Pont emiatt választotta a helyszínt Block és csapata, mert itt megcsinálhatta a film végén látható 360 fokos fordulót függőleges síkban.  

A mutatványokhoz Block az Olsberg által átépített Ford Fiestát használ. Ez látszólag megegyezik azzal, mint amivel az amerikai ralibajnokságban indul, de műszakilag speciálisan a Gymkhanához készült. Turbómotorja 650 lóerős, a maximális nyomaték meghaladja a 880 Nm-t. Ennek köszönhetően az autós gyorsulásban simán veri a Bugatti Veyront, két másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

A korábbi videókat megnézheti erre a linkre kattintva.