Az FC Bayern München játékosai, edzője és vezetői átvették új Audi szolgálati autóikat. Immár nyolc esztendeje “lép pályára” közösen az Audi és az FC Bayern München. Ennek során két dátum mindig is igen fontosnak számított.

Az egyik az Audi kabriókkal München belvárosán át, egészen a Marienplatzig vezető korzó, már amikor – például az elmúlt szezon végén – éppen adódott ok az ünneplésre. A másik pedig a szezonkezdethez kapcsolódó, immár hagyományos járműátadás, amikor az egyesület új autóiba ülhet. A kulcsokat ez alkalommal Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke adta át.


Az FC Bayern játékosai szabadon választhattak az Audi palettájáról, s többségükben a gazdaságos TDI modellek mellett döntöttek. A járműpark a Louis van Gaal vezetőedző által kívánt, 4,2 literes, bézs A8-tól a 18 esztendős középpályás tehetség, David Alaba A3 Sportback modelljéig ível.

A csapatkapitány, Mark van Bommel edzőjéhez és a holland sztár, Arjen Robbenhez hasonlóan az új Audi A8-ra szavazott. Még sportosabbra vette a dolgot az ifjú Toni Kroos és Thomas Kraft, akik a jövőben egy-egy Audi RS 5 volánja mögött érkezhetnek edzésre, a Säbener Strasséra.

Az Audi ugyanakkor nemcsak a Bayern, de a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United és az AC Milan kluboknak is szállít autókat.