Generációváltáshoz érkezett a BMW X3: az első generáció utolsó példánya a napokban készült el a BMW osztrák partnerének, a modellt 2004 óta gyártó Magna Steyr üzemében, az új modell gyártása pedig szeptember elején már meg is kezdődött a dél-karolinai Spartanburgban.

MINI készül helyettük

MINI készül helyettük

MINI készül helyettük


Az új BMW X3 várhatóan folytatja elődje sikereit, amelyből a gyártás hét éve során összesen 614 824 darabot értékesítettek világszerte. A modell Magyarországon is népszerű volt, közel ezer új és BMW Premium Selection X3-ast értékesítettek a hivatalos BMW-márkakereskedések.

A korábbi modell utolsó legyártott példánya egy cinóbervörös BMW X3 xDrive35d, amelyet a Magna Steyr szolgálati autónak használ majd. A gyártósort utolsó előttiként elhagyó autó pedig egy teljes mentőfelszereltséggel ellátott X3 xDrive20d, amelyet a gyártó egy jótékonysági szervezetnek adományoz.

Az új BMW X3-ast elődjéhez eltérően a BMW Észak-Amerikában található, spartanburgi gyáregységében gyártják majd, az X5 és X6 modellek mellett. Köszönhetően a közelmúlt 750 millió dolláros beruházásának, az üzem gyártási kapacitása évi 200 000 darabra emelkedett.

Az X3-as első generációját korábban gyártó osztrák Magna Steyr és a BMW együttműködése továbbra is folytatódik, a MINI új modelljét, az összkerékhajtással is rendelhető Countrymant ugyanis már gyártják a grazi üzemben.

Az új BMW X3 piaci bevezetése 2010 novemberében lesz Magyarországon.