Kis kipufogó jelzi, hogy belsőégésű motor is lehet benne

Kis kipufogó jelzi, hogy belsőégésű motor is lehet benne

Kis kipufogó jelzi, hogy belső égésű motor is lehet benne


Hogyan vegyünk rá mindenkit, hogy meg akarjon ismerni valamit? Mondjuk nekik, hogy titkos és nem lehet. Ezen vezérelv mellett hozhatta létre a BMW a DontBlogAboutThis.com (NeÍrjErről.com) oldalt. Persze az autóslapok azonnal ráharaptak (mi is)…

Nem tudni, hogy a BMW az internet világának különféle információhordozóit szeretné hirdetni, vagy valóban az oldalon látható titkos sportkocsit akarja megismertetni.

A szövegek az oldal kialakítása nyomán blog formájában jelennek meg, a videók a YouTube csatornáját használják, a képek a Flickr-oldalra vezetnek. Vagyis az egész ellentmond egy autógyártótól várható hagyományos kompozíciónak, ami world, pdf szöveg, letölthető videók és képek összeállítású szokott lenni.

A Vision EfficientDynamics tanulmány

A Vision EfficientDynamics tanulmány

A Vision EfficientDynamics tanulmány


Ami az autót illeti, az egy átalakított 6-os BMW-nek tűnik. A hátulja egy az egyben olyan, elöl viszont a tavaly Frankfurtban bemutatott Vision EfficientDynamics tanulmány köszön vissza. A 6-os karosszériájához képest a kerekek kintebb kerültek és a kupétól megszokott széles abroncsok helyett mindössze 195-ös gumikat látunk. Ezek kisebb gördülési és légellenállást okoznak.

Az autó valószínűleg hibrid, hiszen a videón halkan, motorzaj nélkül – talán villanymotort használva – gurul, ugyanakkor vannak kipufogói, ami belső égésű motorra is utal.

Ez egész olyan, mintha azt mondanák, dolgozunk a tanulmány utcai autóvá fejlesztésén. A Vision EfficientDynamics tanulmányban ugyanis két villanymotort társítottak egy háromhengeres dízellel. Az együttesen 356 lóerős és 800 Nm nyomatékú hibrid hajtómű 4,8 másodperc alatt gyorsította százra a 2+2 üléses kocsit, a végsebessége pedig 250 km/óra volt. Ehhez képest a fogyasztását 3,76 literben adta meg a BMW.

A hírek szerint a BMW valóban dolgozik egy új sportkocsin, amely 2012-ben mutatkozhat be. Elképzelhető, hogy ennek fejlődését ismerhetjük majd meg a DontBlogAboutThis.com oldalon.