Európa vezető abroncsgyártója, a Continental az elmúlt évben döntött arról, hogy az osztrák-magyar határ és az M1-es autópálya csatlakozási pontjában elhelyezkedő MoWinparkban egy közel 18 000 m2 alapterületű regionális raktárbázist létesít. A 38 000 m2-es telken megvalósuló beruházás során elkészülő épületben a Continental Hungaria Kft. 2011 januárjával tervezi megnyitni az elsősorban Ausztriát és Magyarországot ellátó regionális abroncsraktárát.

“Ez a Continental Hungaria Kft. 20 éves fennállása óta az eddigi legnagyobb mértékű beruházás” – nyilatkozta Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója az épület augusztus végi alapkőletételénél.

A tervek szerint a teljesen automatizált elosztó központ a több mint negyedmillió abroncsos kapacitásával egyike lesz Európa legnagyobb és legmodernebb ilyen jellegű létesítményeinek.
A jövő év elején beinduló logisztikai központban előreláthatólag 70 munkatárs foglalkoztatásával évi 2,3 millió abroncs kezelését végzi majd. A raktár biztosítja, hogy az osztrák és magyar gumiabroncs-kereskedőkhöz 24 órán belül eljusson a kívánt termék.