Itt a Gymkhana 3, a rali-világbajnokságon is induló, de elsősorban az USA-ban szupersztárnak számító Ken Block legújabb videója. A 70 milliószor letöltött első két részhez hasonlóan ez is különösen látványos, de autós szemmel kevésbé érdekes.


A Gymkhana olyan különleges autósport, amelynek során a pilóta nyílt terepen, esetleg parkolóházakban, változatos tereptárgyak között vezeti autóját, extrém gyorsításokat, fékezéseket, csúsztatásokat bemutatva. Az első két részben ez maximálisan megvalósult, itt kevésbé. A The Cool Kids hip-hop duóval forgatott felvétel sokkal inkább egy videoklip, illetve reklámfilm a Block által alapított cégnek, a DC-nek.

A Los Angelesben 48 órás stúdiómunkával forgatott filmet Bryan Barber rendezte, aki olyan sztárokkal dolgozott együtt korábban, mint Jay-Z, Justin Timberlake, Lil Wayne és Beyonce.

Ám a gumifüstre gerjedőknek sem kell leírniuk Blockot, mert szeptember közepére elkészül a Gymkhana 3 másik változata, ahol, ahogy Block fogalmaz, “az igazi szórakozás kezdődik”. Abban vélhetően nagyobb szerepet kap Block új autója. A korábbiakkal ellentétben ugyanis már nem Subaru szerepel a felvételeken, hanem a Forddal kötött szerződésnek megfelelően új Fiesta. Block ilyennel versenyez az amerikai ralibajnokságban, jövőre pedig már a rali-világbajnokságon is.

A videókhoz azonban nem raliautót használnak, ez egy speciálisan a mutatványokhoz épített Fiesta. Motorja 650 lóerős és 895 Nm nyomatékot produkál. Ezzel az autónak mindössze 2 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez.

Gymkhana 3:

Gymkhana 1:

Gymkhana 2: