A Brabus mostantól a Mercedes-Benz SLS-hez is kínál kiegészítőket, amellyel a gazdag megrendelők még egyedibbé, még sportosabbá tehetik a sirályszárnyas különlegességet.


A csomag részeként számos ponton változott a karosszéria kialakítása. Így a lökhárítón kialakított nyílások több hűtőlevegőt biztosítanak a motornak, míg az első sárvédők új szellőzői épp a meleg kiszivattyúzásában segédkeznek. Az új orrspoiler csökkenti az első tengelyre ható felhajtó erőt, míg a csomagtérfedélre tervezett kis szárny növeli a jármű hátuljára ható leszorítóerőt, együttesen biztosítanak jobb stabilitást nagy sebességnél. Természetesen az új elemek mind karbonból készülnek.

A látványcsomag legfeltűnőbb elemei a kovácsolt keréktárcsák, amelyek elöl 20, hátul 21 colosak. Ezek nemcsak szépek, de különösen könnyűek is, ahogy a kocsi új sportkipufogója is. A titán kipufogórendszer mindössze 12 kilót nyom, 40 százalékkal könnyebb, mint az eredeti, ugyanakkor 10 lóerővel növeli a motor 571 lóerős teljesítményét. A kipufogó hangja az utastérből szabályozható, normál állapotban csendesebb, mint a gyári variáns, másik állásban viszont még vérpezsdítőbb hangot bocsát ki.


A kipufogó mellett az SLS futóműhangolása is szabályozható. A vezető választhat lágyabb vagy feszesebb csillapítás közül, miközben a hasmagasságot is állíthatja 40 milliméteres különbséggel. Emellett a kocsit liftrendszerrel is felszerelték, amely gombnyomásra 50 milliméterrel megemeli a kocsi orrát, hogy az könnyebben keljen át a fekvőrendőrökön.

Egyelőre a komplett motortuningra várni kell, de az utastér átalakítása már elérhető. Többek között rendelkezésre áll már 400 km/óráig kalibrált sebességmérő is, ami azért jelzi, hogy igazán komoly erő költözik majd a kétüléses orrába.

Emellett átalakított kormány, rozsdamentes taposólemez is része a személyre szabható csomagnak, amelyek fő vonalát az egyedi bőrborítás adja. A legfinomabb bőrből, illetve Alcantarából az ülések mellett a műszerfalra, az ajtókra és a padlóra is juthat.

Ha jól tippelünk, október elején a Párizsi Autószalonon már nemcsak az itt felsorolt kiegészítőket láthatják a látogatók, de akár egy V12-es motorral megőrjített SLS-t is.