Megépíti négyajtós kupéját a BMW – árulta el Klaus Draeger, a bajor gyár fejlesztési vezetője. Még április végén mutatta be Pekingben Gran Coupe tanulmányát a BMW, amely akkor sorozatgyártásra érett modell benyomását keltette.


Draeger elmondta, hogy az autót a Hatos sorozathoz közel pozícionálják, ára is ennek megfelelően alakul majd. A Hatos sorozat indulóára 70 ezer euró lesz Németországban, vélhetően a hagyományos kupé lesz a legolcsóbb.

A szakember hozzátette, egyelőre még nem született döntés arról, hogy kap-e hibrid hajtást a Gran Coupe, de elképzelhető. “Abban a helyzetben vagyunk, hogy építhetünk hibrid variánst, hiszen az 5-ös, 6-os, 7-es sorozatnál ugyanolyan hajtáslánc-felépítést alkalmazunk.

Az új négyajtós modell 2012-ben mutatkozik be, azt követően, hogy jövőre debütál a Hatos sorozat kupé változata. A kínálatot a kabrió variáns teszi majd teljessé.

Ezzel a BMW igazán nyit az újdonságra vágyó gazdagok felé, hiszen korábban már bemutatta az 5GT-t, amely szintén a megszokott limuzin formától eltérő karosszériával kínálja a kényelmet. A Gran Coupét olyan vevőknek szánják, akik egyébként Hetest vennének, de nincs szükségük egy sofőrős autóra, inkább maguk szeretnek vezetni. Ellenfelei elsősorban a Mercedes CLS, az Audi A7 és a Porsche Panamera.