Chris Patterson lesz Petter Solberg új navigátora – jelentette be a rali-világbajnokságon induló pilóta csapata tegnap. A norvég pilótának azután kellett új társ után néznie, hogy Phil Mills június elején bejelentette, hogy abbahagyja. Mills és Solberg 1999 óta versenyzett együtt, 152 futamon indultak, amelyek közül 13-at megnyertek. 2003-ban rali-világbajnoki címet nyertek.

Ami a vb-címeket illeti, nem változik a helyzet, miután Patterson is világbajnok, 2006-ban Nasser Al-Attiyah oldalán nyerte meg a P-WRC bajnokságot. Nem Patterson volt ugyanakkor az egyetlen jelölt, Solberg több emberrel is tárgyalt, majd közülük hárommal tesztelt is élesben csapata Citroën C4 WRC-jével. 

Új navigátor a rali-világbajnokságon 1

Patterson komoly tapasztalattal bír

“Chris a legjobb választás számomra” – mondta Solberg. “Már korábban is ismertem, ugyanakkor ez most nem számított. Az alapján döntöttem, amit napközben láttam és éreztem. Jó srác, nagyon motivált, őszinte és nyugodt. Ő kell nekem. Azt akarom, hogy minél előbb átvegye a győztes hozzáállást.”

“Nagyon nagy kérés, hogy navigátorként helyettesítsem Phil Millst, de amikor a tegnapi nap után Petter felhívott, tudtam, hogy meg kell tennem. Már 12 éve vagyok navigátor, remélhetőleg a tapasztalatom segíteni fog most, hogy a következő rali pár nap múlva már jön is. Nagyon várom már ezt a munkát, 110 százalékosan kész vagyok a kihívásra.

A páros első fellépése a Bulgár-rali lesz július 8-tól, amely előtt két napot tesztelnek még közösen.