Magyarországon is bemutatkozott a fiatal formatervező, Tárnok Zsolt által megálmodott, olasz gyártású Vulca S sportkupé. Ez az egyike annak a tíz darab luxusautónak, melyet egy olasz autógyártó, a Faralli & Mazzanti Auto a 27 éves designer tervei alapján készített el. Az autó értéke meghaladja a 107,8 millió forintot.

A Vulca S magyarországi bemutatása:

A Vulca egy kisszériás, kézzel készített luxus sportautó, amelyből mindössze tíz darab készül, bármely eleme a vevők igényei szerint alakítható. A mostani alkalomra ugyanakkor a műhely készített egy Vulca Concorde elnevezésű designt is, melyet csak magyar megrendelők számára tett elérhetővé. Nevét a Concorde alapkezelőről kapta, amely a kezdetektől támogatta a tervezőt és a projektet.


Ez többek között egyszínű, fényes fehér fényezésében, matt fekete spoilereiben és a belső tér kialakításában különbözik a Vulca S modelltől, így például klasszikusabb, kerek formájú, mégis sportos műszereket, grafitszürke bőrborítást kapott. Ezenfelül egy különleges él is végigfut az autó orrán a két oldalsó légbeömlő között, amely több funkciót is ellát: egyrészt az egyedi nappalifényeket foglalja magába, másrészt az első rendszámot is ez tartja. A kerekek is egyediek, mivel külső peremük fényesre van polírozva, míg a középső rész a fekete kiegészítőkkel harmonizál fekete-króm fényezésével.

A Vulca S-t 6,0 literes, V10-es, 630 lóerős motor hajtja, amely 0-ról 100-ra 3,2 másodperc alatt gyorsítja fel az autót, és amely 320 km/óra feletti végsebességet tesz lehetővé. A magyaroknak kitalált Concorde Editionbe ugyanakkor 4,4 literes, V8-as motor kerül. Ennek 400 lóerős teljesítménye 4,6 másodperc alatt gyorsítja százra az autót, végsebessége 260 km/óra feletti.


“Az érdeklődés meglehetősen nagy és lényegében folyamatos, pozitívak a visszajelzések nemzetközi szinten a potenciális vevők körében és a szaksajtóban is. Az előbbiek számára az egyedi kialakításon túl leginkább az vonzó, hogy az ilyen mértékben limitált szériás autók folyamatosan növelik az értéküket, tehát befektetésnek is kiválóak” – mondta Tárnok Zsolt.

A tíz példány elkészülését követően nem ér véget Tárnok Zsolt közös munkája az autógyártóval, mert folyamatosan új projektek formálódnak és indulnak el, így többek között egy extrémsport kategóriájú és még néhány, a mindennapokban használható autó készül el a jövőben.

Tárnok Zsolt a Vulca magyar változatáról: