A Mitsubishi két darab i-MiEV autót kölcsönöz Kalifornia államnak értékelés céljából. A lépésre azt követően kerül sor, hogy a kormányzó hivatala és az Általános Szolgáltatások Osztálya egyaránt kifejezte érdeklődését a villanyautó iránt és szerettek volna elektromos járműveket az állami flottában próbára tenni.

A bejelentéshez kapcsolódó sajtókonferencián a Mitsubishi Motors vezetői megmutatták Arnold Schwarzeneggernek, Kalifornia kormányzójának az i-MiEV modellt. A terminátorként elhíresült színész-politikus úgy vélekedett, hogy ez az akkumulátoros, elektromos autó annak a technológiának a képviselője, amellyel válaszokat adhatnának Kalifornia állam fenntartható közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira.


A Kaliforniai Állami Törvényhozás bizottsági tagjai szeretnének minél több tapasztalatot szerezni az elektromos autókkal kapcsolatban, hogy mielőbb megérthessék, majd leküzdhessék az elektromos autókhoz szükséges infrastruktúra kiépítésével kapcsolatos nehézségeket. Ezért ők fogják használni a járműveket, hogy minél jobban megismerhessék egy elektromos autó használatának részleteit, illetve a feltöltési folyamatot.

Az i-MiEV Japánban 2009 júliusa óta kapható. A négyszemélyes kocsi normál fali konnektorból újratölthető. A járművet mi is próbáltuk már, bővebben ezen a linken olvashat róla.