Pénteken kora reggel mindkét sávon megindulhatott a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felé – tudatta az Állami Autópálya-kezelő Zrt.

A Budapest irányába haladóknak azonban továbbra is le kell térniük az autópályáról Győrnél, s az M19-1. számú főút, majd a 13. számú főút vonalán haladva térhetnek vissza a komáromi csomópontban a sztrádára.

Winkler-Virág András, az ÁAK szóvivője azt közölte: legkésőbb szombaton délelőtt átadják a forgalomnak a főváros felé haladó sávokat is, de azon vannak, hogy akár még péntek este, éjszaka megindulhasson ebben az irányban is a forgalom. Várhatóan kora délután kezdik meg egy kisebb lyuk aszfaltozását, ennek száradási ideje 5-7 óra, így – ha semmilyen komplikáció nem adódik – este nyolc óra körül üzembe is helyezhetik ezt a szakaszt.

Az M1-es autópálya Győr és Bőny közötti szakaszán szerdán rendeltek el teljes útzárat, mert a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az egyik hidat és az utat. Ennek nyomán az út két sáv szélességben mintegy négy-öt méter hosszan beomlott. Miután más utak is megrongálódtak a környéken, hatalmas torlódás alakult ki tegnap.

Forrás: MTI