A hétvégén rendezik a Nürburgringi 24 órás futamot, amelyen a BMW Team Hungary with EfficientDynamics csapat immár másodszor vesz részt. A Palik László, Vida János, Walter Csaba, Wéber Gábor felállású, BMW 120d versenyautóval induló egység tavaly a dízel kategóriában az ötödik, összetettben pedig az ötvenötödik helyet szerezte meg.

A versenyt idén május 13-16. között rendezik meg, várhatóan mintegy negyedmillió néző jelenlétében. A küzdelemben a csapat teljesen új arculattal vesz részt: a versenyautót az eddigieknél hangsúlyosabban díszítik a magyar nemzeti színek.


A BMW Magyarország által 2009-ben megalakított csapat negyedik megmérettetésére készül: a tavaly májusi nürburgringi bemutatkozás óta a Hungaroringen és Dubaiban is rajthoz állt egy-egy hosszú távú futamon. Az utóbbi két versenyen megszerezte a dízel kategória első helyét. A versenyautó 1135 kilogramm, motorja 2,0 literes dízel, amelynek teljesítménye 245 lóerő, maximális nyomatéka 450 Nm.

Az autót a németországi Schubert Motorsport készíti fel a küzdelemre, míg a csapattagok a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával való együttműködés keretében, átfogó orvosi vizsgálaton és állapotfelmérésen is részt vettek.

“Második nürburgringi versenyünkre sokkal több tapasztalattal rendelkezünk a pályáról és az autóról is. A dubaji futamra a csapat is teljesen összeállt, jobban bízunk egymásban és jobban bízunk az autóban, a technikai háttérben is” – mondta Palik László.


“A tavalyi részeredmények és a legutóbbi két verseny sikerei után csak a kategóriagyőzelem lehet a cél. A felkészülésünk is összetettebb volt, tehát mindent elkövettünk és elkövetünk, hogy teljesítsük ezt a kihívást” – tette hozzá Vida János.

A Jackie Stewart által Zöld pokolnak becézett Nürburgring a világ egyik legnehezebb versenypályája. Ezúttal a leghosszabb nyomvonalat, a Nordschleifét és Forma-1-es pályát is magában foglaló, 25,3 kilométeres kört használják majd.

A futamon rajthoz áll a hétvégi Új-Zéland-ralit megnyerő Jari-Matti Latvala is, aki egy egyetemisták által felkészített Ford Focus RS-sel indul majd élete első zártpályás versenyén.