Hivatalosan is megerősítette a Fiat a korábban már ismerté vált hírt, hogy újra lesz Uno. Hasonlóan elődjéhez, egy, a Brazíliában most bemutatott modell is egy kisautó, ugyanakkor nem a Fiat legkisebbje, a Panda és a Punto közé illeszkedik.


3770 milliméter hosszú, 1643 mm széles, ugyanakkor 1490 milliméter magas. Az új Uno tengelytávolsága 2370 milliméter. Az autó leginkább a Panda utánérzete, nagyon hasonló karakter, egy kicsit lágyabb vonalakkal.

A Brazíliában készülő kétféle, benzinnel és alkohollal is működő motorral kerül forgalomba. Az 1,0 literes motor 75, az 1,4-es variáns 85 lóerős. Mindkettőhöz ötfokozatú, manuális váltó kapcsolódik.

Bár az autóból a hagyományos városi kivitelek mellett terepes jellegű variáns is készül az új Unóból, az csak elsőkerék-hajtással készül. A szabadidő-autó csak küllemében biztat terepjárásra.

Újra van Fiat Uno 3


Az eredeti Fiat Unót még 1983-ban mutatták be a Fiat 127 utódjaként. A kocsit egészen 1995-ig gyártották Olaszországban, majd 2002-ig Lengyelországban. Európában több mint 6 millió fogyott belőle. Sikeres volt ugyanakkor Európán kívül, különösen Brazíliában és Dél-Afrikában. A dél-amerikai államban 1998 és 2006 között kétmillió darabot gyártottak belőle.

Az új Uno nagy valószínűséggel nem kerül forgalomba Európában, megmarad Dél-Amerika, illetve más fejlődő részek autójának.