Egy ember meghalt, a Daimler tesztpilótája pedig súlyosan megsérült egy Németországban, Rottweil közelében történt balesetben. Az április 23-án éjszaka történt baleset során a 2012-ben érkező következő generációs Mercedes-Benz M-osztályt tesztelő 52 éves sofőr elgázolt egy 26 éve fiatalembert. De nem akárhogy, mert az egész autópályán történt.

Az esemény előzménye, hogy a fiatalember autójával kisebb balesetet szenvedett, nekihajtott az autópálya két haladási irányát elválasztó korlátnak és autója a belső sávban lerobbant. Két másik közlekedő, egy 29 és egy 57 éves próbáltak segíteni neki. 

2012-ben érkezik az új ML

2012-ben érkezik az új ML


A Mercedes az álló autóba rohant, miközben a 26 éves férfi épp szállt ki az autójából. A fiatalabb vezető azonnal életét vesztette, míg két segítője kisebb sérülésekkel megúszták, miközben beugrottak a korlát mögé. A balesetben az álló autó gyakorlatilag kettészakadt, az orr-rész és motor 100 méteres körzetben szóródott szét, a Mercedes felborult, majd 250 méterrel arrébb a tetején állt meg. Vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. 

Német lapok beszámolója szerint az A81-es autópálya ezen szakaszán Singen és Stuttgart között a Mercedes és a Porsche gyakran végez nagy sebességű teszteket prototípusokkal éjszaka. Ezen a részen nincs sebességkorlátozás.