Társlapunk, a Technet előttünk csapta le a hírt: Angliában a fix traffipaxokat rendszámfelismerő programmal feltuningolva, rendszerbe kötve, ezt a rendszert pedig a műholdas helyzetmeghatározó rendszerrel összekapcsolva olyan hálózatot hoztak létre, mely szinte teljes biztonsággal rögzít minden tartós gyorshajtást. Közel kivétel nélkül.

A tesztüzemben a kamerák rögzítették az előttük elhaladó járművek rendszámát. Majd, ha épp a kamera előtt nem is ment gyorsan a kocsi, a következő kamera előtt elhaladva a rendszer – nevezzük csak Nagy Testvérnek, bár hivatalos neve SpeedSpike – egy GPS-szoftver segítségével kiszámolja, hogy az adott szakaszon nem volt-e magasabb a jármű átlagsebessége a szabályok, sebességkorlátozások által lehetővé tett maximumnál. Ha igen – már megy is a csekk a sofőrnek, de legalábbis a tulajnak.

Állítólag az amerikai fejlesztésű rendszer hatásfoka csaknem százszázalékos, időjárástól függetlenül, és korlátlanul bővíthető, az egész országra kiterjeszthető.

A szerző megjegyzése: Ennyi a hír, a magam részéről itt nem is szaporítanám tovább a szót, viszont már szaladok is le ide alulra a kommentablakba, hogy kifejtsem szubjektív, de annál markánsabb magánvéleményemet a kérdésben. Aki gondolja, tartson velem!