“A Bugatti Veyron egy ócskavas, ez a véleményem” – mondta Ron Dennis az Arabian Business magazinnak. A korábban a McLaren F1-es csapatát, ma pedig a cég utcai autókat gyártó részlegét irányító szakember azután szólta le a Veyront, miután a BBC autós műsora megversenyeztette az 1000 lóerős sportkocsit a McLaren F1-gyel. A győztes a Bugatti lett.

2005-ig a leggyorsabb utcai autó volt

2005-ig a leggyorsabb utcai autó volt


Hosszú ideig az 1992-ben bemutatott McLaren F1 volt a leggyorsabb utcai autó, ám 2005-ben elkészült a Bugatti Veyron és az addig fennálló 391 km/órás csúcsra ráígérve 407 km/órára javította az utcai autók rekordját. Az autós műsor összehozta a két sportkocsit egy gyorsulási versenyre.

“Ha nőkre nézek, mindegyikükben látok valami szépet, de ha a Bugattit nézem, egy csúf disznót látok. Évek óta nézem, de egyetlen részletet sem látok rajta, amitől jól érezném magam” – mondta nem túl kedvesen Dennis, aki az ominózus versenyről is megemlékezett:

Jövőre kezdik az MP4-12C forgalmazása

Jövőre kezdik az MP4-12C forgalmazását


“Amikor azt a versenyt csináltuk Abu-Dzabiban, annyiszor rajtoltunk jobban, hogy a tévéstáb már frusztrált volt, mert az lett volna a végkimenetel, hogy a Bugatti nyer. Legalább tízszer kellett újra kezdeni, mire tisztán el tudott rajtolni és utolért minket. Minden egyes alkalommal, amikor felengedték a kuplungot, a Veyron lefulladt, miközben mi már elhajtottunk.” 

Ki tudja, miért teregeti ki a szennyest Dennis? Lehet, hogy ez is csak egy reklámfogás, hiszen hamarosan kezdődik a McLaren új autója, az MP4-12C gyártása. Az autó ugyan nem versenyezhet a Bugatti, de még az F1 tempójával sem, de igazi szupersportkocsi lesz.

Bugatti Veyron vs. McLaren F1