Tekintve, hogy eredetileg 2003 tavaszán mutatkozott be az Audi A3 mostani generációja, elvileg már egy új modellről kellene írnunk. Ám az Audi egyelőre még vár, addig is 2008 után, újra felfrissül a kompakt modell.

A ráncfelvarrás egészen visszafogott, más az első és a hátsó lökhárító, ugyanakkor módosul a hűtőmaszk is. Új formájú visszapillantók kerülnek az A3-ra, amelyet a korábbinál több krómbetét díszíti. A háromajtós variánsok esetében a hátsó lámpa ezentúl sötétített burát kap. A vevők a korábbiak mellett négy új szín és három újabb könnyűfém keréktárcsa segítségével tehetik egyedivé autójukat.

Változott a díszítés

Változott a díszítés


Belül formailag ugyanaz az A3, mint eddig, csak a díszítés változott. Így a műszerfal órái szürke számlapot kaptak, más a váltókar a duplakuplungos automata esetében, de megváltozott a szellőzők és az ablakemelő gombok megjelenése is. 

Műszaki szempontból újdonság, hogy a korábbi híreknek megfelelően az A3 Cabrio után a három- és ötajtós modellekben is leváltják a régi 1,6-os benzinmotort. E helyett a jövőben 1,2 literes turbós kerül a kocsikba. A 105 lóerős motorral 5,5 litert fogyaszt átlagosan az A3. Az A3 emellett a már ismert motorokkal kapható, így 1,4, 1,8 és 2,0 literes turbós benzinesekkel, valamint 1,6 és 2,0 literes dízelmotorokkal. A csúcsváltozat továbbra is az S3 265 lóerővel.