A húsvéti közúti ellenőrzési akció során hétfő kora délutánig 87 jogosítványt vontak be a rendőrök ittas vezetés miatt. A rendőrök szombat óta ellenőrizték fokozottan a közlekedésben résztvevőket.

Csaknem 14 ezer embert igazoltattak addig országszerte – mondta Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: a kerékpárosokat is ellenőrzik, közülük 258-nál színeződött el a szonda.
 
Szombattól hétfő délutánig az ORFK adatai szerint 84 személyi sérüléssel járó baleset történt az ország útjain, ezek közül három volt halálos, négy ember vesztette életét. Súlyos sérüléssel 26, könnyebb sérüléssel 55 baleset végződött – közölte a szóvivő. A halálos baleseteknél a sofőrök nem voltak alkoholos befolyásoltság alatt – tette hozzá.

Makula György emlékeztetett: a zéró tolerancia értelmében a rendőrök ittas vezetés miatt már a helyszínen bevonják a vezetői engedélyeket, már ha van. Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése volt, de emellett a biztonsági öv használatát is figyelték.

Forrás: MTI