Az 599 GTB egy ideig a Ferrari leggyorsabb modellje volt, ám az új 458 Italia már jobb nála, nem véletlen, hogy hamarosan piacra kerül az 599 GTO, amely újra az 599-eshez rendeli az első számú státust. 

Ám ha valakinek van egy 599 GTB-je, annak sem feltétlenül kell megragadni a gyári szinten, a Novitec legalábbis így véli. A tuningcég elkészítette az autó extrém átalakítását, amely nyomán a 2 üléses autó jelentősen begyorsul.


Az alapot természetesen a V12-es motor átalakítása jelenti. Az eredetileg 620 lóerős szívómotort két kompresszorral, töltőlevegő-hűtőkkel, sportkipufogóval és számos más speciális elemmel egészítik ki, amelyek masszív 30 százalékkal növelik a teljesítményt. A motor így 828 lóerős, maximális nyomatéka pedig 608 newtonméterről 842-re emelkedik. 

Nem csoda tehát, hogy piszkosul hasít a Novitec Rosso Race 848 névvel illetett sportkocsi. 3,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, de ez esetben érdekesebb, hogy 23,7 alatt a 300-at. A Race 848 végsebessége 345 km/óra.

Ehhez a sebességhez már nem elég tisztán a nagy teljesítmény, megfelelő forma is szükséges. A Novitec több ponton is kiegészítette a Ferrari karosszériáját, így jutott egy kis spoiler előre, egy diffúzor és szárny hátra. Az aerodinamikai átalakítást pedig szélcsatornában hangolták készre. 

Három készül a 850 lovas Ferrariból 3


A látványról feketével kombinált, matt fehér fényezés, sötétített lámpák és 21 colos kerekek gondoskodnak. A nagyméretű kerekek mögött a korábbinál is komolyabb fékrendszer és állítható futómű bújik meg. 

A bemutató autó utastere csak jelzés értékű, azt minden esetben az ügyfél igényeinek megfelelően alakítják ki, így az lehet kiemelkedően luxus- vagy spártaian sportos kivitelű is. Sok variáció így sem lesz, mert mint a Novitec elárulta, az autóból mindössze három darabot készítenek el. Árát nem hozták nyilvánosságra, mi úgy sejtjük, egy másik sportkocsit biztosan lehetne venni az átalakításra költött összegből.