Egyelőre magabiztosan várhatja a folytatást a Citroën, hiszen három C4 WRC szerepel a jordán ralit megelőző shakedown eredménylistájának elején. A 2,3 kilométeres pályán Sebastien Loeb hajtott a leggyorsabban, csapattársát és Petter Solberget megelőzve.

A négyórás teszthez a pályát 7,5 kilométerrel a Holt-tengertől északra jelölték ki. A körülmények ideálisak lettek volna a verseny szimulálásához, hiszen 30 fokos hőségben hajtottak a pilóták, ám a pályával nem volt minden rendben.

“Minden rendben zajlott, de a szakasz nem igazán olyan volt, amilyenekkel a pályabejáráson találkoztunk” – mondta Sebastien Loeb a wrc.com-nak. “A mai út rendkívül tempós volt és jó volt a tapadás, míg verseny szakaszai sokkal kanyargósabbak és csúszósabbak. Csak annyit tudtunk tenni ma, hogy ellenőriztük minden rendben van-e az autóval.” – tette hozzá a holnap elsőként rajtoló francia versenyző.

WRC: Bomba formában a Citroënek 1

Loeb mögött Dani Sordo és a Petter Solberg végzett, hátrányuk, mindössze 0,1 másodperc volt. “Egy csomó dolgot kipróbáltunk, mert a verseny előtt nem teszteltünk. Úgy vélem, sokkal lazább lesz a talaj a verseny folyamán, de a lényeg, hogy ott vagyunk a legjobbak között, egy tizedre Sebtől, az semmi” – mondta Solberg, aki ezen a versenyen nem a Mexikóban használt 2008-as motorú versenyautóval indul, hanem egy másik, már 2009-es specifikációjú motorral szerelt C4-essel vág neki a versenynek. Nem is esélytelenül.

Nem lehet nagy következtetést levonni abból, hogy a Ford-csapat pilótái Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen csak a negyedik és az ötödik időket hozták, hiszen ők is csak minimálissal maradtak el. Kimi Räikkönen viszonylag lassú volt, ő ezen a versenyen a célba érkezésre koncentrál.

WRC: Bomba formában a Citroënek 2

Hirvonen most fordított helyzetben van, mint Mexikóban, ő indulhat másodikként és Loeb elsőként, azaz a franciáé az első számú takarító szerepe. Loeb panaszkodott is, hogy a legutóbbi itteni futam, a 2008-as jordán ralihoz képest sokkal csúszósabbak az utak.

A jordán rali ünnepélyes rajtja csütörtök délelőtt lesz Jerash városában, majd aznap hét szakaszt rendeznek.

A shakedown idők:

1. LOEB. Citroen C4 WRC. 1:13.4
=2. SORDO. Citroen C4 WRC. 1:13.5
=2. P. SOLBERG. Citroen C4 WRC. 1:13.5
4. LATVALA. Ford Focus RS WRC 09. 1:13.7
5. HIRVONEN. Ford Focus RS WRC 09. 1:13.8
6. OGIER. Citroen C4 WRC. 1:13.9
7. VILLAGRA. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.1
8. WILSON. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.2
9. H.SOLBERG. Ford Focus RS WRC 08. 1:15.3
10. RAIKKONEN. Citroen C4 WRC. 1:16.2