A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a rendőrség fokozott rendőri ellenőrzést tart 2010. április 03. és. április 5. között. A tapasztalatok alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt közútjainkon és a határátkelőhelyeken is jelentősen nő a forgalom.

Sokan döntenek úgy, hogy az ünnepek adta szabadidejüket lakóhelyüktől távol töltik, vagy éppen családjukhoz utaznak haza, hogy velük töltsék el ezt az időt. Ebben az időszakban az ittas, agresszív járművezetők forgalomban történő részvétele is gyakoribb, mint az év többi részében.


Az ellenőrzés kiemelt célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetőkkel szembeni fellépés, a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyerekülés) használatának ellenőrzése.
   
Az ellenőrzések helyét az alapján választják ki, hogy mennyire jellemző az adott környéken az ittas, illetve a bódult állapotban történő járművezetés előfordulása. Nemcsak a fent jelzett napokban akciózik a rendőrség, már mától egészen április 11-ig kiemelten figyelnek az autópályák és főútvonalak zavartalan forgalmának biztosítására, hogy csökkentsék az esetleges torlódásokat.

A rendőrség a fokozott jelenléttel szeretné megelőzni a közlekedési baleseteket és növelni a közlekedők biztonságérzetét.