“Egy motoros haladt el mellettünk és ő jelezte, hogy ég az autó. Fogalmam sincs, hogy mi történhetett. A motor hátul van, észre sem vettem, hogy kigyulladt” – számolt be egy indiai lapnak egy újdonsült Tata Nano-tulajdonos a vele és járművével történt esetről. 

Az illető nem is próbálhatta ki az autóját, ugyanis ez éppen a kereskedésből hazafelé vezető úton történt, és bár vett egy Nanót, de miután még nincs jogosítványa, csak utazott a sofőr mellett. 

Motor helyett született

Motor helyett született


Azt hihetnénk, ez egy olyan történet, amit csak kitalálni lehet, de nem ez az első eset, amikor különös módon gyullad ki a világ legolcsóbb autója. Egy esetben a tulajdonos leparkolta autóját egy áruház parkolójában, ahol álló helyzetben kapott lángra, de hasonló öngyulladás történt egy családi ház előtt is. 

A Tata egyelőre elzárkózik attól, hogy az autókkal bármilyen tervezési hiba lenne, sokkal inkább egyedi rövidzárlatokról beszél. Mindkettő lehet igaz, ugyanis a fenti modell hátul gyulladt ki, a másik a műszerfalnál, míg egy harmadik esetében a vezetőülés alatt elhelyezett akkumulátornál indult a tűz. Mindenesetre úgy látszik, az elektromos rendszer nem a legtökéletesebb a kisautóban. Szakértők szerint az autó leállításakor is élő elektromos rendszerek okozhatják a rövidzárlatot.