“Egy motoros haladt el mellettünk és ő jelezte, hogy ég az autó. Fogalmam sincs, hogy mi történhetett. A motor hátul van, észre sem vettem, hogy kigyulladt” – számolt be egy indiai lapnak egy újdonsült Tata Nano-tulajdonos a vele és járművével történt esetről. 

Az illető nem is próbálhatta ki az autóját, ugyanis ez éppen a kereskedésből hazafelé vezető úton történt, és bár vett egy Nanót, de miután még nincs jogosítványa, csak utazott a sofőr mellett. 

Motor helyett született

Motor helyett született

Motor helyett született


Azt hihetnénk, ez egy olyan történet, amit csak kitalálni lehet, de nem ez az első eset, amikor különös módon gyullad ki a világ legolcsóbb autója. Egy esetben a tulajdonos leparkolta autóját egy áruház parkolójában, ahol álló helyzetben kapott lángra, de hasonló öngyulladás történt egy családi ház előtt is. 

A Tata egyelőre elzárkózik attól, hogy az autókkal bármilyen tervezési hiba lenne, sokkal inkább egyedi rövidzárlatokról beszél. Mindkettő lehet igaz, ugyanis a fenti modell hátul gyulladt ki, a másik a műszerfalnál, míg egy harmadik esetében a vezetőülés alatt elhelyezett akkumulátornál indult a tűz. Mindenesetre úgy látszik, az elektromos rendszer nem a legtökéletesebb a kisautóban. Szakértők szerint az autó leállításakor is élő elektromos rendszerek okozhatják a rövidzárlatot.