2010 őszén a Párizsi Autószalonon várható az új generációs Suzuki Swift leleplezése, pontosan ugyanott, ahol hat éve a jelenlegi variáns is bemutatkozott. Tekintve, hogy az Esztergomban készülő kisautó igen népszerű a mai napig, a japán autógyár nem változtat jelentősen a formaterven.

Marad a sportos jelleg

Marad a sportos jelleg

Marad a sportos jelleg


Természetesen részleteiben más lesz, de a lényeg sokkal inkább a méretnövekedésen van, hogy az utasteret tágasabbá, kényelmesebbé formázzák. A nyilvánosságra került kémfotó tanulsága szerint az utastér továbbra is sportos hangulatú marad, jegyeit a Kizashitól örökli, elég csak a kormányt vagy a középkonzolt megnézni. Az új Suzuki elődjénél jobb minőségű anyagokkal és csendesebb utastérrel rendelkezik majd.

Az új Swift alapvetően továbbra is

A Kizashi utastere

A Kizashi utastere

A Kizashi utastere


elsőkerék-hajtású lesz, de egyes piacokon elérhető lesz 4×4-es kivitelben is. 1,2 és 1,6-os benzinmotorokról hallani, de várható dízelmotor is, amelyet a részvénycsere nyomán lehet, hogy a Volkswagen szállít majd. A jobban felszerelt változatoknál motorleállító Start&Stop rendszer javítja az üzemanyag-fogyasztást. 

2012 környékén viszont elképzelhető, hogy villanyautóként is bemutatkozik a Swift, de minden bizonnyal csak Japánban.