A francia Atomik Cars négykerék-hajtású elektromos villanyautót épített a Fiat 500-ból. A járgány nemcsak tiszta üzemével hívja fel magára a figyelmet, de gyorsulása is kiemelkedő.  5,6 másodperc alatt képes elérni a százas tempót, ami 1,5 másodperccel jobb, mint a leggyorsabb Fiat 500, az Abarth 500 tempója.

A csúcssebességét nem közölték, de azt igen, hogy a villanyautó a rajt után 14 másodperc múlva túl van a szokványos gyorsulási távon, 400 méteren, az egy kilométeres jelzést pedig 26 másodperc után éri el. Ebből nagyjából 180 km/órás tempó jön ki, ami azért nem rossz.


Nem rejtegeti az Atomik, hogy ez az 500-as más, mint a többi. A szélesebb sárvédők, az új lökhárítók még gömbölydedebbnek mutatják a kocsit, így még inkább hasonlít a klasszikus 500-ra. Persze sportosabbra szabva.

Azt, hogy az autót vajon miért holdi környezetben “fotózták”, mi sem tudjuk. Reméljük, az április 15-én Monacóban rendezett Top Marques kiállításon, ahol az autó hivatalosan bemutatkozik, erre is választ adnak.

Nem csak a bemutatóra készül a villany 500, de az Atomik 50 darab gyártását tervezi. Látva a fenti dinamikát, nem is lehetetlen ennyi tehetős ügyfelet meggyőzni, feltéve, ha a hatótávolság is megfelelően alakul.