Európában komoly növekedés várható a kisautók piacán, ezért az Opel egy új, a Corsánál kisebb autót tervez – mondta el egy interjúban Alain Visser, az Opel globális marketing- és értesítési vezetője. 

Az új kisautó kiemelkedő lesz kategóriájában. “Opel-berkeken belül úgy hívjuk, hogy iPod négy keréken. Ezen dolgozunk éppen”- mondta Visser.”Viszonylag rövid idő alatt össze akarjuk hozni, remélhetőleg 24 hónap alatt.”

Már korábban is hallottunk az új kisautóról, akkor azt pletykálták. a nagyjából 3 méteres kisautó a Toyota iQ ellenfele lehet. Ahogy japán riválisa, az Opel járgánya is három felnőttnek és egy gyereknek kínál majd helyet. És ellentétben az Agilával, nem olcsó modellnek szánják. Tanulmányként már 2004-ben mutatott valami hasonlót az Opel. 

A TRIXX 2004-ből

A TRIXX 2004-ből

A TRIXX 2004-ből


Azt már Nick Reilly, az Opel Ügyvezető Igazgatója árulta el, hogy a német gyártó 11 milliárd eurót fog befektetni a következő öt évben, “hogy tovább javítsa fejlett autós technológiáit egy frissebb, izgalmasabb modellkínálat érdekében”.

Reilly elmondta, hogy 2014-re az Opel-modellek 80 százaléka háromévesnél fiatalabb lesz. Idénre nyolc új vagy felfrissített modellt tervez a cég, többek között a Meriva, a Corsa, a Movano és az Astra Sports Tourer is 2010-es újdonság. 2011-ben négy újdonság várható, ezek között az egyik legfontosabb az Ampera villanyautó. 

Az új kisautó a fentieknek megfelelően 2012-re készül el. Eleinte hagyományos belső égésű motorokkal készül majd, de egy-két évvel később villanyautóként is piacra kerül.