Egymás mellett

Egymás mellett

Alternatív hajtású, klímabarát gépjárművek gyártásával és karbantartásával foglalkozó képzés indul a Debreceni Egyetemen a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola együttműködésével.

A két intézmény képzéseinek összehangolását segíti a február végén aláírt együttműködési megállapodás, melynek értelmében az egyetem és a középiskola közös elektronikai labort alakít ki a Műszaki Karon, az iskola műhelyében pedig az intelligens autók javításának, karbantartásának speciális ismereteit sajátíthatják majd el a jövő szakemberei.

Ezentúl új, alternatív hajtású járművek üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozó tantárgyak fogják színesíteni a gépészmérnökképzést. A megállapodásának egyik célja az alternatív hajtású autók gyártásához, üzemeltetéséhez szükséges középfokú és felsőfokú szakemberek képzésének, valamint a mechatronikai és járműtechnikai oktatás összehangolása.

A kooperációnak a létrejöttét elősegítette többek között az is, hogy a Comtex Green Zrt. jelezte szakemberigényét elektromos járművek karbantartásához, javításához, tervezéséhez, fejlesztéséhez. A cég ugyanis Magyarországon összeszerelő üzemet akar létrehozni a REVA elektromos autók gyártásához.

A REVA modellekről további részleteket megtudhat itt.