Anélkül fog nekivágni a mexikói ralinak Kimi Räikkönen, hogy komoly próbát tett volna murván új versenyautójával, a Citroën C4 WRC-vel. Eredetileg legalább egynapos tesztet tervezett a csapat a finn pilótával a svéd rali és a ma kezdődő mexikói futam között, de a 2007-es Forma-1-világbajnok – még az F1-ben szerzett – sérülése miatt ez elmaradt. 

“Az volt a tervem, hogy részt veszek a murvás teszten, hogy kissé jobban megismerjem a Citroën C4 WRC-t ezen a számomra új talajtípuson. Ám sajnos egy kisebb hátfájdalom visszatartott a vezetéstől” – mondta Räikkönen a WRC.com-nak. 

“Volt néhány orvosi vizsgálatom, de inkább a pihenést választottam, mielőtt Mexikóba utazunk. Persze szerettem volna az elindulás előtt tesztelni, de fontos volt, hogy meggyógyuljak, hogy minél jobb fizikai állapotban vághassak neki a szezon második versenyének.”

Räikkönen elárulta, hogy egy veseövet fog hordani merevítő gyanánt, hogy megelőzze az esetleges további problémákat, ugyanakkor technikai szempontból nem aggódik a kihagyott teszt miatt, mert a Citroënnek megvannak a megfelelő adatai az autó beállításához.  

Kimi Räikkönen 2010-re a Forma-1-ből a rali-világbajnokságba igazolt. Első versenyét Svédországban, havas körülmények között teljesítette. Miután az első nap hosszú időt töltött a hófalba ragadva, végül csak harmincadikként zárt.