Yves Carcelle, a Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója és Christian Philippsen, a Louis Vuitton Classic Awards zsűrijének elnöke adják át a díjakat a két idei nyertesnek. A Louis Vuitton Classic Concours-díjat az amerikai Jon Shirley tulajdonában lévő 1938-as Alfa Romeo 8C 2900 B Touring Berlinettának, a Louis Vuitton Classic Concept-díjat a BMW Vision EfficientDynamics tanulmánynak ítélték oda.

A Louis Vuitton 2005 óta két díjat oszt minden évben. A Classic Concours nyertesét a Concours d’Elegance luxusautós kiállítás Best of Show kitüntetést elnyert autói közül választják ki, a Concept kitüntetést pedig annak a prototípusnak adományozzák, amely a legnagyobb valószínűséggel hódíthat el Best of Show-trófeát egy Concours d’Elegance-on 40 év múlva.

Idén a győztes autónak, az Alfa Romeo 8C 2900 B Touring Berlinettának öt riválisa volt: egy Ferrari 212 Export Vignale Thomas Stegman gyűjteményéből (Cavallino Classic), egy alacsony építésű Voisin 28 CV C20 Mylord Demi-Berline a Munder Gyűjteményből (Amelia Island), a Mullin Alapítvány által bemutatott Figoni & Falaschi-féle Delahaye V12 Type 165 roadster (Meadow Brook), a Bob Lee által nevezett Voll & Ruhrbeck-féle Horch 853 sport cabriolet (Pebble Beach) és végül ugyanettől a tulajdonostól az Alfa Romeo 8C 2900B Spider Touring (The Quail).

Alfát és BMW-t díjaz idén a divatguru 2


A Christian Philippsen vezette zsűri a Frankfurti Autószalonon ült össze. A tagok között olyan nagyságok szerepeltek, mint Chris Bangle, Ian Cameron (Rolls-Royce), Luc Donckerwolke (Seat), Matteo Fioravanti (Fioravanti), Fabrizio Giugiaro (Italdesign) és Gordon Wagener (Mercedes-Benz).

A BMW Vision EfficientDynamics győzte meg a szintén Christian Philippsen elnökölte és a formatervezés világának vezető személyiségeiből álló zsűrit: Anne Asensio (Dassault Systems), Serge Bellu (író, újságíró), Pascal Boulanger (TF1 Group), Jack Croul (a Louis Vuitton Classic Concours-díj 2008/09 győztese), Xavier Dixsaut (Louis Vuitton Malletier), Harm Lagaaij (a Porsche korábbi design-vezetője), Gordon Murray professzor (Gordon Murray Design) és Stewart Reed (Art Center College of Design).