Justy-Ignis: nincs különbség

A minőség terén az ADAC német autóklub idén januárban nyilvánosságra hozott rangsorát a Subaru Justy vezeti. Ez a Justy azonban nem más, mint egy Suzuki Ignis, mindkét típus Esztergomban készült. A Subaru nem vesződött saját autó kifejlesztésével a kiskategóriában, a Justy utóbbi három generációja emblémacsere eredménye.

A Justy régóta emblémacsere eredménye

A Justy régóta emblémacsere eredménye

A Justy régóta emblémacsere eredménye


A jelenlegi a Daihatsu Sirion testvérmodellje, mert a Daihatsu teljes egészében, a Subaru részben a Toyotához tartozik. Az előző generáció az Ignisből, a még korábbi a 2004-ig gyártott 4×4-es Swiftből született.

Második az X3

Az ADAC minőségi díját csak olyan autó nyerheti el, amelyet legalább három évig nagyobb módosítások nélkül gyártottak folyamatosan, a minőségi felmérésben a számottevő darabszámban eladott, 1-6 év közötti autók vesznek részt. A Justy több mint 150 autó között lett első, megelőzve a tavalyi győztes BMW X3-at és az elmúlt évben második Mercedes-Benz CLK-t.

ADAC minőségi rangsor 2010

Két Toyota és három Mercedes-Benz van az első tízben

Két Toyota és három Mercedes-Benz van az első tízben


Négy japán autó és három Mercedes-Benz az első tízben
Kétszer nyert, most második az X3

Kétszer nyert, most második az X3

Kétszer nyert, most második az X3


Tudomásunk szerint az ADAC Európa legnagyobb taglétszámú civil szervezete, állásfoglalásainak és elismeréseinek is igen nagy súlya van.

A Sárga Angyal-díjak müncheni átadásán Horst Höhler német államfő is jelen volt, aki felszólította a hazai autómárkákat, hogy környezetbarát autókat gyártsanak. “Európában szinte telített a hétköznapi autók piaca. A környezetet kevésbé szennyező modelleké nem az” – nyilatkozta a köztársasági elnök.

Sárga Angyal-díj: túl a minőségen
A Sárga Angyal-díjat (Gelber Engel) az ADAC évente ítéli oda, több kategóriában. A német autóklub a minőségen kívül díjaz személyeket, márkákat, újításokat és környezetvédelmi fejlesztéseket. Negyedmillió szavazat alapján idén a Mercedes-Benz E-osztályt ismerték el a németek kedvenc autójaként a VW Polo és a BMW X1 előtt.

Márkaként az Audi zsinórban harmadszor győzött, innováció kategóriában a Bosch nyert a motorkerékpárokra tervezett blokkolásgátlóval. A személyek között Wolfgang Reitzle, a Linde gázipari cég Jávor-bajuszos elnöke a 2010-es kitüntetett, aki korábban a BMW-nél dolgozott, majd a Ford prémiummárkáit tömörítő Premier Automotive Group elnöke volt.

Az ADAC Sárga Angyal minőségi díjának eddigi győztesei

2010: Subaru Justy
2009: BMW X3
2008: BMW X3
2007: Mazda Premacy
2006: Toyota Yaris
2005: Toyota Avensis