A Dakar-rali résztvevőinek nagy része ma teljesítette a viadal harmadik, az argentínai La Rioja és Fiambala közti 259 km-es összekötőből és 182-es mért szakaszból álló napját.

A motorosok közül a korábbi kétszeres Dakar-győztes KTM-es Cyril Despres volt ma a leggyorsabb, a francia 10 és 12 percet adott az őt követő két portugálnak, a yamahával versenyző Rodriguesnek és a BMW-vel versenyző Gocalvesnek. Az összetettben eddig vezető David Casteau csak a negyedik lett, így a mai nap után a második helyre szorult honfitársa mögött, Rodrigues pedig a harmadik.

Peterhansel BMW-vel is ugyanolyan veszélyes

Peterhansel BMW-vel is ugyanolyan veszélyes

Peterhansel BMW-vel is ugyanolyan veszélyes


Az autósoknál Al-Attiyah vasárnapi Volkswagen-győzelmére ma újabb BMW-tromf következett, a legjobb a tavalyig a motoron hat, Mitsubishi Pajeróval pedig három korábbi győzelmet szerző Stephane Peterhansel volt. A BMW-s franciát három VW Touareg követte. Carlos Sainzék szűk hat, Al-Attiyahék és Mark Millerék pedig kicsit több, mint tíz perccel mögötte értek be. A ma gyűjtött egészséges előnynek köszönhetően Peterhansel az összetettben is az élre állt, a sorrend mögötte is megegyezik a mai szakaszéval.   

A kamionoknál Vlagyimir Csagin megint jól kezdett, de a szakasz egy részén a másik Kamazos társaság, a tavalyi győztes Kabirov-féle trió vette át a vezetést, azonban a “Cár” 117 km után egy percre csökkentette a hátrányát. Messze még a vége, de ha nem történik semmi különös, a szakaszgyőztes a két orosz közül kerül ki, hiszen a harmadik, a Tatrával versenyző brazil Azevedo már kis híján félórás lemaradásban van.

Bővebb összefoglaló reggel.

A harmadik szakasz élmenői

Motorosok

1.Despres, KTM
2.Rodrigues, Yamaha + 0:10:40
3.Goncalves, BMW + 0:12:09

Autók

1.Peterhansel-Cotrett, BMW
2.Sainz-Cruz, Volkswagen + 0:05:44
3.Al-Attiyah-Gottschalk, Volkswagen + 0:10:01