Valószínűleg megvonják a taxisoktól a Margit híd használatának jogát. Bár eredetileg csak a BKV járműveit szerette volna ráengedni a felújítás miatt augusztus 21-én egy évre lezárt átkelőre a főváros, ám egy korábbi alkotmánybírósági döntés a taxikat is tömegközlekedésnek minősítette, így mehetnek.

Csakhogy a felújítás során megváltoznak a körülmények. Jelenleg a 4-6-os villamos ideiglenes vágányát építik, hogy a hídfelújítás alatt végig biztosítani tudják a járművek közlekedését. Azok elkészültével indulhat meg a híd északi felének teljes rekonstrukciója.

Az aszfaltot már felmarták

Az aszfaltot már felmarták

Az aszfaltot már felmarták


Az új vágány terhelhetősége viszont kisebb és kialakítása is eltérő, ezért a tervező szeptember második felétől nem javasolja a taxisok áthajtását a hídon. Ennek fényében a főváros vezetése valószínűleg kitiltja a taxikat is, amelyekből napközben percenként 15-20 használja a Margit hidat.

Ide kapcsolódó hír, hogy az úgynevezett repülő vágányok és a régiek összekötésekor, nagyjából 2-3 napig a villamosok sem járnak majd, az utasokat pótlóbuszok fogják szállítani.