16 ország 101 autópálya-pihenőhelyét vizsgálta meg Európában a német ADAC autóklub. Hazánk szempontjából különösen hízelgő, hogy a nagyon “jó eredményt” elérő tizenegy megálló között van egy magyar is. Ugyanakkor ötöt találtak Ausztriában, hármat Horvátországban és egyet-egyet Svédországban, Olaszországban. Németországban viszont egyet sem.

Persze nem csak az M5-ös autópályán található örkényi megálló szerepelt jól, de az M1-es harkályosi és lajtai pihenői is jó eredménnyel zártak. Ez pedig kiemeli hazánkat a vizsgált országok közül, hiszen míg a legtöbb országban voltak közepes és gyenge eredmények is, nálunk nem. A legjobban ugyanakkor Horvátország parkolói szerepeltek.

Az ideális parkoló
Az ideális parkoló

Vizsgálat: jók a magyar WC-k

Vizsgálat: jók a magyar WC-k

Az ideális parkoló
Magyarország jól szerepelt
Nem túl biztató hely
Csehországban ezt találták
Fotó megosztása:
Nem túl biztató hely

Nem túl biztató hely

Nem túl biztató hely


A tesztelők vizsgálták a pihenőhelyek kialakítását, a növényzetet, a WC-k tisztaságát, az általános higiéniát, a biztonságot, a világítást. Sok esetben nem a kosz miatt kapott rossz pontokat egy-egy parkoló, hanem mert éjszaka nem használható biztonságosan, a nem megfelelő a közvilágítás miatt.

A legrosszabb állapotokat Szlovákiában, Csehországban találták az ADAC emberei, ugyanakkor az ideális parkoló Ausztriában van az A9-esen Gaishorn mellett.

A teszteredmények ezen a linken elérhetők, saját tényfeltáró vizsgálatunkat a hazai WC-kről itt találják.