Kenny Brack, az 1999-es Indianapolis 500 győztese nyerte az aranyérmet vasárnap az X Games Rally kategóriájában. A többek között motokrossz-, BMX-, gördeszkaversenyeket is magában foglaló rendezvényen Brack egy Ford Fiestával indult.

A kocsit a Ralikrossz Európa-bajnokságból ismert Olsbergs Motorsport építette. A jelentősen kiszélesített autóban 2,0 literes turbómotor dolgozik, teljesítménye eléri a 450 lóerőt. Ahogy egy raliautóhoz illik, a Fiesta négykerék-hajtású. Brack a döntőben a tavalyi győztes Travis Pastranát győzte le, aki egy Subaru Imprezát kormányozott.


Jól mutatja a Fiesták képességét, hogy a szinkronpályás verseny elődöntőjében rajthoz álló négy autóból három Ford Fiesta volt.

“A Fiesta egy nagyszerű kisautó, és elképesztően gyors, különösen aszfalton. A ma reggeli gyakorlás során csaknem összetörtem az autót, hisz sosem vezettem még ilyen ugratókon, és ez rengeteg gyakorlást és kifinomult technikát igényel. Egyik alkalommal orral érkeztem, nem kis munka volt rendbe tenni az autót délutánra”  – mondta Kenny Brack.

A kocsi megjelenése nem véletlen az X Gamesen, a Ford többek között a motorsporton keresztül szeretné megkedveltetni az amerikaiakkal első globális modelljét, amelyet hamarosan az USA-ban is árulnak majd. Korábban épp ezért Marcus Grönholmmal a volánnál a Pikes Peak-i hegyi versenyre is neveztek egy Fiestát, amely a verseny történetének ötödik legjobb idejét érte el.

Ford Fiesta az X Games döntőjében: