A fővárosi benzinkutak átlagárainál akár 15 forinttal olcsóbban is lehet gázolajat tankolni a BKV-nál. A közlekedési vállalat önkormányzati cégek és minden, gépjárműflottával rendelkező vállalat számára elérhetővé teszi a cinkotai busztelephelyén ezt a lehetőséget.

Az üzemanyag az átlagárnál literenként 9 forinttal olcsóbb, de ezenfelül, a szerződésben rögzített feltételek alapján, akár további 6 forint kedvezmény is elérhető. Ezzel pedig akár a július elsejei a jövedéki adó emelés mértéke ellensúlyozható. A gázolajat önkiszolgáló kútból tankolhatják a szerződéses partnerek a telephelyen.

A partnerek reggel 6 és délután 18 óra között tankolhatnak a telephelyen, amikor az jobbára kihasználatlan. A BKV azt tervezi, hogy a szolgáltatást kiterjeszti a többi telephelyre is.

A közlekedési vállalat négy évre szerződést kötött a OMV Hungária Ásványolaj Kft.-vel és a Moltrade-Mineralimpex Kereskedelmi Zrt.-vel az üzemanyag szállítására, illetve minden engedélyt megszerzett, így törvényesen értékesíti tovább az üzemanyagot.