Kétség sem férhet hozzá, a Mercedes-Benz C63 AMG kiemelkedő jármű. Milyen is lehetne az a kocsi, amelyben öten is ülhetnek, mégis képes 4,5 másodperc alatt százra gyorsulni? A német Väth azonban még többet akart, elkészítette a V63RS Clubsport wagont.

A német tuningcég a C63 kombit alakította át saját elképzelése szerint. A fő csapásvonal a motorteljesítmény növelése volt. A 6,2 literes szívómotor teljesítménye eredetileg 457 lóerő, de a kezelés után már 585. A rugalmasságot kedvelők barátja, a forgatónyomaték is jelentősen változott, 600-ról 690 Nm-re emelkedett.

60 százalékos sperr kerül alá
60 százalékos sperr kerül alá

Szupergyors családi autó

Szupergyors családi autó

60 százalékos sperr kerül alá
A motorháztető és az orrspoiler más
Az eredetinél is keményebb futómű ragasztj aaz útra
585 lóerős V8-as
325 km/órás tempóra képes
A gyáriak helyett versenyülés is kérhető
Fotó megosztása:
585 lóerős V8-as

585 lóerős V8-as

585 lóerős V8-as


Mindezek hatására a családbarát kialakítású C-Merci frenetikus tempóra képes. Csúcssebessége eléri a 325 km/órát.

Ahhoz, hogy a gép uralható maradjon, az eredetinél nagyobb féktárcsákkal és feszesebb hangolású sportfutóművel látja el a kocsit a Väth. Ugyanakkor a hajtásláncban kicserélik a differenciálművet, így segítve az erő útra juttatását.

Nem híve a Väth a hatalmas spoilereknek, így ilyet hiába is keresnénk ezen a gépen. Finom, de megnyerő eszközökkel változtattak a Mercedes karosszériáján. Karbonból készítettek új motorháztetőt és spoilert az első lökhárító alá, illetve diffúzort hátra. Emellett a feketére fényezett hűtőmaszk és a 20 colos felnik árulkodóak még.