Gyanúsan sok a rokkantkártyás! 1
Gyanúsan sok a rokkantkártyás! 2

Gyanúsan sok a rokkantkártyás!

Gyanúsan sok a rokkantkártyás!

Gyanúsan sok a rokkantkártyás! 7
No comment
Gyanúsan sok a rokkantkártyás! 9
Gyanúsan sok a rokkantkártyás! 10
Fotó megosztása:
Általános vitára alkalmasnak találta a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára vonatkozó szabályozás szigorítását szorgalmazó javaslatot az Országgyűlés ifjúsági, szociális és családügyi bizottsága.
 
Az előterjesztést jegyző Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes elképzelése szerint a jövőben kétféle engedélyt adnának ki. Az úgynevezett saját jogú engedélyt a jogosítvánnyal rendelkező mozgáskorlátozott tulajdonában álló gépjárműre, a szállítói jogú engedélyt a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű vezetője részére. Előbbi korlátlan időtartamú ingyenes parkolásra nyújtana lehetőséget, utóbbi mindössze egy óra térítésmentes parkolást biztosítana. A két engedélyt eltérő színnel különböztetnék meg.

Szigorítanák ugyanakkor az engedélyek megszerzését is. Kötelezővé válna az igazolványok megújítása, ha azt nem az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) adta ki. Másfelől a jövőben nem a háziorvos, hanem az ORSZI határozna a mozgáskorlátozott parkolási igazolványra jogosultságról.