Féléves lezárás az M3-ason 2 A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részén, az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának térségében március óta tartanak az M31-es autópálya csatlakozásának építési munkálatai – tudatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A jelenlegi csomópont teljesen átépül, minden leágazás más nyomvonalra kerül, valamint a csomópontban új pálya feletti hidak épülnek. A hídépítési munkák miatt viszont az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a lehajtóágat huzamosabb ideig le kell zárni, mivel az új hídpillér annak területén fog megépülni. A lezárás május 5-én kezdődik, és előreláthatólag novemberig tart.

Ebben az időszakban a Nyíregyháza felől érkezők a Bag térségében található 39. jelű csomópontnál lehajtva, a 3. sz. főúton keresztül érhetik el Gödöllőt. Alternatív útvonalként a 23. jelű mogyoródi csomópont is használható, ahonnan a Mogyoród-Szada közötti összekötő úton vagy az M3-as autópálya másik, Nyíregyháza felé vezető oldalára áthajtva is vissza lehet jutni Gödöllő felé. A terelőutakat sárga színű táblák fogják jelezni.

A Gödöllő és Budapest közötti kapcsolat az építési munkálatok alatt egy rövid, 1-2 napos időszakot kivéve végig biztosított lesz.