Jelenleg a G-Power Hurricane CS a világ leggyorsabb limuzinja. A BMW M5-ösből átalakított modell 367,4 km/órás csúcssebességet ért el. A német tuningcég az ott felvonultatott megoldásokat átültette a gyárilag azonos műszaki alapokkal rendelkező M6-osba is.

V10-es kompresszoros motorral

V10-es kompresszoros motorral


Miről is van szó? A BMW M GmbH 5,0 literes V10-es szívómotorjához a G-Power hengersoronként egy-egy kompresszort csatlakoztat. A nagyjából 25 százalékkal megnövelt levegőbevitel hatására az eredeti 507 lóerős teljesítmény 750 lóerőre emelkedik, miközben a nyomaték 800 Nm-re nő. Ennek elviseléséhez, új dugattyúk, hajtókarok és főtengely került a blokkba.

Ezzel a motorral a G-Power Hatosa simán veri az M6-ost. 4,4 másodperc alatt gyorsul százra, de kétszázig is mindössze 9,6 másodperc alatt jut el álló helyzetből. A Hurricane CS névre keresztelt fenevad csúcssebessége megegyezik a szedánéval, azaz 367 km/óra. Ezzel a G-Power szerint ez jelenleg a leggyorsabb BMW kupé.

Több mint 100 millióba kerül

Több mint 100 millióba kerül


A durva teljesítmény látványos karosszériába kerül. Az M6 egyedi spoilerekkel gazdagodik, számos elemet szénszálas műanyagból formáznak, a felnik 21 colosak. A teljes csomagban állítható sportfutómű és karbon-kerámia féktárcsák is szerepelnek, amelyek ajánlatosak is, ha valaki a motorátalakítást megrendeli.

Az egyes elemek egyenként is megvásárolhatóak, de teljes átalakítás egyben is megrendelhető. Utóbbi esetben nem kevesebb, mint 360 ezer eurót (106 millió forint) kell fizetni az autóért.