Visszavonta egy hónappal ezelőtt kért csődvédelmét a Csiki-Bege Autó. A cégnek sikerült megállapodnia hitelezőivel egy reorganizációs tervről, amelynek köszönhetően talpon maradhat az egyik legnagyobb autókereskedő.

A cégcsoport még március 28-án kért csődvédelmet autókereskedelemmel foglalkozó részlegére, mivel az idei év első három hónapjában nem tudta rendezni a likviditási problémáit.

Csiki-Bege Lajos a folyamat részleteiről a FN-nek nyilatkozva elmondta: a csődeljárás bejelentése után lavina indult el ellenük. Inkasszót kezdeményeztek a hitelezőik, a márkaimportőrök azonnali banki garanciát követeltek és visszakérték bizományban lévő autóikat, de a közműcégek is előre fizettették a számláikat.

A cégnél a túlélésért elbocsátások lesznek, a 150 fős állományból harminc főt küldenek el. Főleg az adminisztrációs és értékesítési területet érintik az elbocsátások, de a menedzsment is átszervezésre kerül, innen is kikerülnek emberek – mondja Csiki-Bege Lajos.

Emellett csökken a szalonok mérete is, rövidebb nyitvatartási időre állnak át, és csak a bevételarányosan jobban teljesítő területekre koncentrálnak. “Ilyen a cég szervizüzletága” – folytatja Csiki-Bege. Ezen túlmenően az előleget befizetők számára egy olyan óvadékszámla is működik, amelyről csak az autóátadáshoz hívható le a pénz, vagyis a vevők pénzét a kocsira költik.  

Forrás: FN.hu